Macht is het vermogen om het gedrag van anderen te sturen. Macht is kracht, macht is begeren maar macht is ook misbruik maken van een positie. Macht is dus een enorm wapen waarbij het woord al ongelijkheid uitroept. Immers, macht is er alleen als andere zich moeten onderwerpen. Sommige lieden vinden onderwerpen lekker, die laten zich bont en blauw slaan hangend in allerlei beugels en in een leren holleeder. Maar hierover een andere keer…

Wat heeft Ajax met deze inleiding te maken? Dat zal ik uitleggen.

Ajax is een Nederlandse aap op de hoogste rots geworden. Aap-Ajax heeft door het succes zoveel geld bij elkaar gespeeld dat zij een gat van hier tot Sint Juttemus hebben geslagen. Zij zijn nu met afstand de machtigste voetbalclub van Nederland en zijn zelfs in staat om een bod op Bergwijn van PSV te doen. Wie had dit 3 jaar geleden ook maar durven denken?

Nu hoor ik vanaf die rots Ajax roepen dat zij wel de macht moeten grijpen. Immers, zij willen op hun beurt weer overleven in een ander apenuniversum, de Champions League. Hier spelen meerdere apen die allemaal boven de troepen uitsteken. De een slaat nog harder op de borst dan de ander en hoeveel bananen dit kost maakt ze niks uit. De meeste bewoners van de Champion League eten zoveel bananen dat weer in een ander apenuniversum zij leven van de schillen die als afval naar beneden wordt gesmeten. Dit heet de Europa League. Het restproduct van de bananen noemen we stront en dit heet de Eredivisie.

Dus Ajax wil overleven en wil door ook hard te brullen spelen in de Champion Leauge , net als de City-aap, Aap-PSG, de Barca-aap en aap-Liverpool. Deze ‘inhaleren’ alles om de vijand te beconcurreren en moeten creatief zijn om nieuwe bronnen aapjes te ontdekken en in het gareel zien te krijgen om zo weer de kassa te doen laten rinkelen van de beheerders van deze apenkolonies.

Het is me wat hoor. Al die apen die allemaal willen shinen. Maar Ajax heeft nu ook aardig wat trossen weten te bemachtigen. Zoveel zelfs, dat zij heel Nederland aan het afstruinen zijn naar talent (het voedsel) en scouten en selecteren in iedere stad, dorp, straat of pleintje. Maakt niet uit hoe en waar, als zij de apenkolonie van Nederland maar kunnen uitbreiden. Zoals reeds eerder aangegeven, zij zullen wel moeten om in Europa een rol van betekenis te kunnen spelen tegen al die grote volgevreten bullebakken hoog op die rotsen. Het ‘moeten’ als excuus om je macht te vergroten.

Ajax gaat dus vanaf nu het Nederlandse voetbal leegzuigen onder het mom ‘wij moeten wel’. Ajax gaat de lakens uitdelen en Ajax zorgt er zo voor dat het Nederlandse voetbal in een machtsvacuüm terecht gaat komen. Kijk maar hoe de KNVB gezwicht is om de competitie om te gooien ter vervure van de fitheid van de spelers van Ajax, immers, zij halen coëfficiëntiepunten om Nederland ook hoger in de pikorde te verkrijgen en daar moest alles voor wijken. Naderhand bleek Tottenham Hotspur alsnog fitter.

Iedereen in het Nederlandse voetbal wordt meegesleurd in deze ratrace en niet alleen beleidsmakers, bestuursleden, ouders van (gescoute) kinderen, zaakwaarnemers, de media maar ook het complete Nederlandse volk loopt ook achter deze muziek aan. Immers, wij apen willen eigenlijk allemaal die grote aap op de rots toejuichen, of zo vaak als het kan naar de apen kijken op tv of life!! En wat dit kost? Boeien.
Charles Darwin zei het al, we zijn allemaal apen, met alle gevolgen van dien…